A z   é n   m o s l é k o m . . .

  A web 2.0 (béta) internet tartalma és minősége leginkább a 100 Ft-os boltok kínálatához hasonlít. A rendezett káoszban vannak jópofa dolgok és ötletek a sok ócska gagyi mellett. Ezt az entrópiát kívánom növelni én is, saját szórakozásomra.

F r i s s t o p i k o k

C í m k e l i s t a

A r c h í v u m

T r i b u t e & S E O


július
23

Kiugrott dizájnerek tervezték az index.hu minimál css-ét 23:19

Csak erről lehet szó ha megnézzük a végterméket. Bár a "bloggereknek nagyon tetszik", ki a f@szomat érdekelnek a bloggerek a címoldalon az összehordott sületlenségeikkel. Én egy hírportáltól valódi híreket várok, nem tökimöki blogjára vagyok kiváncsi. A másik überérv, hogy az index média birodalom-tényezővé nőtte ki magát, ezért az egyéb brandeknek is helyt kell szorítani. Ehhez képest index.hu-s subdomain tartalmak közt semmi egységes design nincs. Másfelöl a blog szolgáltatás tipikusan a nagy forgalmat generáló - kisreklám bevételt hozó üzletág, inkább nyomnák a fórumokat. Végül műanyag barátunk gondolata, hogy ~"higgyétek el sokat tököltek rajta - én csak tudom"... Igen és? A kormányra is igaz ez, és ott aztán végkép látjuk, hogy megy ez - lehet, hogy sokat filóztak (vagy nem) rajta, de nekem csak az jön le egy milliárdos forgalmú hírportálról, hogy dilettánsok ülnek a dizájnerszekcióban illetve tán maga az Úristen tervezte ilyenre, mert akkor lehet, hogy ő már tudja azt amit még senki.

Oké, ez csak egy vélemény - az enyém - az én kis moslékomban, de nehogy ne írjak már ide azt amit akarok.
Szólj hozzá! smidgen Címkék: vélemény design
július
23

Jópofa Yeti Sports klón avagy bárcsak az index.hu is így sikerült volna 11:18

Leszarom, hogy megújult az index főoldala - jó béna lett; igaz, hogy a kevés néha több, de ez már túl kevés, ezentúl csak rss-en keresztül vagyok hajlandó olvasni, ott legalább jó a design - én egyébként valami ilyesmit vártam (hírek lazán 1024-ben, többi szir-szar mehet a külső sávba vagy az aljára).
Hol is tartottam?.... Ja igen :). Annak idején én is órákat játszottam a vérprimitív baseballos (délisarki?) Yetivel. Nyilván nem a játék összetettsége fogott meg, hanem a jó hangulata és kellemes grafikája.
 
 

Az én legjobb eredményem (kb. 10 percnyi game után):
1 komment smidgen Címkék: flash játék
július
22

Amputálni kell Victoria Beckham lábait 00:22

Az egykori Victoria Spice lábaival valami nem stimmel - Daily Mail szerint ez "csak" narancsbőr - ahogy azt képek mutatják. Talán tényleg amputálni kéne őket :)
 
 

Aztán egy retusálás után már így jelent meg (állítólag) egy magazinban:
Szólj hozzá! smidgen Címkék: celeb victoria beckham
július
21

Holiday Rap 12:11

... amikor a 80-as évek végefelé C64-en boldogan hallgattam meg akár százszor is egymás után a bedigizett refrént (C64 ~ 64Kilobyte RAM+ROM-mal, 3 hang + 1 zaj csatival azért ez szép teljesítmény volt, kb. 7 másodperc digizett beszédhang fért el a memóriában), hogy: "Wíá goinoná számáhálidéj, mmmm szven, mmmmm lándán tú nyújork sziti, mmmmm ámstedám". Akkor az előadókról semmit nem tudtam még (MC Miker G & DJ Sven) - arról meg pláne nem, hogy Hollandiában defaultból beszél mindenki angolul (OK, értem, hogy nyelvcsalád meg minden, de akkor is).

A 80-as évek két holland Eminem-je: 
Holiday rap (1986) dalszöveg

Szólj hozzá! smidgen Címkék: holiday rap
július
21

Fapados 3D-s .gif-ek 01:44

1 komment smidgen Címkék: érdekes 3d
július
20

A „történelem” értelme 10:31

„a történelem az élet tanítómestere” – ókor
„a történelem az elfogadott hazugságok összessége” - Napóleon
„annak feljegyzése, amit az egyik kor a másikból megőrzésre érdemesnek tart” - Jakob Burckhardt
„a történelem valójában csak kevéssel több, mint az emberiség szerencsétlenségeinek, őrültségeinek és bűntényeinek a katalógusa” - Edward Gibbon
„a történelem olyan "párbeszéd", amely a "jelenben élő történész és a múlt tényei között" folyik” - Edward Hallett Carr

Cikk:
A történetíró dilemmája - Romsics Ignác

Update: a címben azért van idézőjelek közt a történelem szó, mert Romsics Ignác cikkének eredeti címe így volt írva 2002-ben, aztán átdolgozta és A történelem dilemmájá-nak keresztelte el.
Szólj hozzá! smidgen Címkék: történelem
július
20

30 éves múlt a Star Wars 01:00

Végre kiderült, hogy a Csillagok háborúja (1977) rohamosztagosai mivel ütötték el az idejüket, mikor nem voltak szolgálatban.

Szólj hozzá! smidgen Címkék: star wars
július
19

Sharon Stone tegnap(előtt) és ma 09:43

Amikor Sharon Stone-t (szül. USA, 1958) még csak a Rendőrakadémia 4-ből (1984), a Salamon kiráy kincse-ből (1985) - Richard Chamberlain-nel - vagy az Emlékmás-ból (1990) - Schwarzenegger-rel - ismertük. Az Elemi ösztön-nel (1992) természetesen aztán végleg berobbant. 
 
Mostanában pedig ilyen: 
Szólj hozzá! smidgen Címkék: celeb sharon stone
július
19

TV távirányító rózsafüzér 03:54

Az oroszok azért tudnak. Ha unalmas a régi távirányítód akkor itt a 2.0-s koncepció (te szerkeszted a tárgy tartalmát :) ).

Dima Komissarov oldalán több érdekes terve is megtalálható, tudomásom szerint ezek közül még egy sem került gyártásba.

Szólj hozzá! smidgen Címkék: érdekes design gadget
július
18

USA térkép, ha GDP alapján kapnának nevet az államok 16:05

Hasonló nagyságú GDP alapján ez lehetne az USA tagállamainak a neve.
New-Mexico új neve Magyarország lenne. Kár, hogy mi 10 millióan termelünk annyit, mint ők 2 millióan.

Orig blog: strange map

Update: Mega lol, a srác 10 perce updatelte a több hetes blog postját és most tök más az elrendezés; már a lakosságot is figyelembe veszi. Szóval aki konkrétabban kíváncsi az egészre, annak itt az eredeti post.

Szólj hozzá! smidgen Címkék: érdekes térkép usa gdp
július
18

Desktop Tower Defense 08:01

Akik szerették a WarCraft 3-ban a védekezős-építős map-eket, azoknak ez nagyon be fog jönni.

Szólj hozzá! smidgen Címkék: flash játék warcraft